lördag 28 februari 2009

Lördag


Så har tjejerna återvänt hem igen, skönt att se dem! Ett stort TACK till farfar och C. som skämt bort dem riktigt ordentligt, shoppat och lekt och ätit favoriträtter dagarna i ända ;-)




När vi kom hem fikade vi på förstutrappen i solskenet, ljuvligt väder idag!





Blev så inspirerad av en klädnypepåse jag såg att Greengate hade i sitt sortiment. Nu är denna inte ens hälften så söt men på god väg :-) Jag sydde den av tyget till en gammal gardinkappa.










Har bakat Focaccia med tomater, rödlök och flingsalt till kvällsmat framför melodifestivalen! Recept från Leila Lindholm " a piece of cake". Oj,oj,oj nu börjar det!


****

fredag 27 februari 2009

Sköna fredag!


Så var arbetsveckan slut för denna gången, vi hade bara ett barn idag så vi tog bilen till biblioteket. Man får passa på när tillfälle ges. Jobbar på en syskonavd. så för det mesta har vi fullt upp med 18 barn. Väl hemma kände jag ett behov av att fixa i fönstret på "kontoret". Hittade en rulle med målarduk som jag fått av någon släkting. Den fick bli en kort kappa i fönstret, vände baksidan inåt och då rullade den automatiskt upp sig i nederkanten.



Har precis kommit hem från restaurang besök. Jag och maken har ätit kina/tai- mat tillsammans, det var länge sedan sist :-) Vi borde kanske passat på och gått på bio också, men magen står rakt ut så soffan var mycket mer lockande. Snart börjar ju Let´s dance och Klovn så vi blir inte sysslolösa. Längtar efter tjejerna, men imorgon kommer de hem och då blir det liv i luckan igen!





Det här är min begonia med vita blommor, fick den av mamma förra sommaren så den har klarat sig bra över vintern! Kul när de klarar sig, men vad skräpigt det blir under tiden...





Ha en riktigt härlig fredagskväll!

***

torsdag 26 februari 2009

Torsdag



Den här fina plåtasken fick vi som tack för att vi passade en kompis katt för ett bra tag sedan, då var den även full av choklad...Jag har den jobbiga tiden på månaden då kroppen bara skriker efter den ljuvliga-, mörka-, söta-, sakta smältande på tungan -godsaken. Gick på gympan själv idag, syrran kände sig inte pigg. Krya på dig snabbt, kuligare när du är med :-)







Har en egen liten vrå under trappan, där jag kan sitta med en kopp te och läsa en god bok. Fick en bok härom dagen av maken och yngsta dottern. Har tidigare gått på Yoga och utövar det hemma ibland till döttrarnas förtjusning, det ser väl för lustigt ut när jag ligger med benen runt huvudet och pustar ut luften samtidigt som jag låter : "tchiiiiiiiiii!" Så dottern tyckte att den här borde passa mig....




SAKNAR MINA BARN!

***

onsdag 25 februari 2009

Onsdag


Har precis lämnat över barnen till farfar och C., vad tyst och tomt det är här hemma. "Man saknar inte kossan förrän båset är tomt" finns det ju ett uttryck som heter :-) De var med mig på jobbet idag, fick pussla och måla i lugn och ro för vi hade ett barn på min avdelning. Det är inte fel med sportlov ;-) Nu är de på väg till Grythyttan så maken och jag får rå om varandra tills på lördag om allt går väl. Så här söta var de igårkväll , bäddade ner sig i samma säng och bägge katterna skulle vara med!




Ville att de skulle tänka på sin mamma så jag bakade bullar och kakor (" Tindras pinnar" ) som de fick med sig. Eller en ursäkt för att få baka...;-)





Fick ju lov att provsmaka så att de ej var oätliga, det var de ej! Just det, jag har kommit över 1000 besökare på min blogg! Det är ju helt fantastiskt att folk läser det jag skriver :-) Borde säkert anordna en tävling, men avvaktar lite. Ska fira med ett härligt avsnitt "Klovn"!






Vi passade på att hämta tv´n när vi ändå var i K-stad, så nu är maken så nöjd och glad!

***

tisdag 24 februari 2009

Tisdag


Strålande solsken och vinterlandskap fick vi uppleva hos min syster i förmiddags. Vi grattade min systerdotter som fyller 8 år i morgon, hoppas du får en härlig födelsedag i morgon!





Vi åkte skidor tillsammans så lite sportande blev det idag :-) Efter en stund tröttnade barnen, en satte sig blick stilla i snön och tjurade och de andra åkte sparkstötting. Jag och syrran spårade ett riktigt fint spår på åkern och kämpade uppför slänten för att sedan njuta av farten i nedförsbacken! Vi hade roligast av alla tror jag ;-) Sedan bjöds vi på plättar och fika, mums!






Till middag fick det bli Spenatsoppa med ägghalvor, första gången jag gör detta själv men det var både gott och lätt! Fryst stuvad spenat som jag värmde med vatten, mjölkredning, buljong- tärning och creme fraiche.





Gott med hembakade russin-tekakor, fanns en påse kvar i fysen. Nu ska jag ta en promenad ner till återvinningen innan jag avnjuter en varm kopp av ett jättegott te!




***

måndag 23 februari 2009

Sportlov


Så var det då sportlov för barnen, jag har tagit föräldraledigt två dagar nu i början på veckan och sen får vi pussla ihop det på bästa sätt. Vi har väl i ärlighetens namn inte sportat särskilt mycket idag, var dock uppe i god tid åt frukost och drog iväg till Profab. Där handlade vi presenter till kusin E. som snart fyller år. Hm, jag tyckte att även jag själv var värd en liten uppmuntran så jag unnade mig ett ljus och en tvål som doftar lavendel :-)


Har länge tänkt vara en god mor och ta mig tid till att spela sällskapsspel med mina barn, idag gjorde jag det! Vi spelade Guldgrisen, Smurfjakten och gamla hederliga kortspelet Skitgubbe. Det var faktiskt riktigt kul, tjejerna var duktiga på reglerna men hade lite problem med turtagningen...Sedan gjorde vi fruktsallad (ja det slank ner lite mörkchoklad och kokos...) och började titta på filmen Valiant. Tjejerna fick kompisbesök så då passade jag på att fota mina nyinköp i dess rätta miljö :-)














***

lördag 21 februari 2009

Lördag


Hur mycket snö ska vi behöva ha egentligen, kan det inte vara nog nu och så kan solen få komma fram men gärna några minusgrader så det inte blir blaskigt och det var allt om vädret för idag ;-) En positiv sak med snön var att jag fick med en av döttrarna till skidspåret i förmiddags. För varje varv vi åkt stannade vi och åt varsitt ballerinakex!





Igår bakade vi tekakor med russin, och muffins med morötter och choklad. Det smakade smaskens som kvällsmat när vi såg på Let´s dance. Mina favoriter Morgan och Laila klarade sig en vecka till!



Kunde inte låta bli att baka idag också när ändå ugnen var på, lasagne till middag med päronpaj till efterrätt! Hade kvar den hemmagjorda glassen från härom dagen, den passade riktigt bra till. Smak av Karibien, blandade i kokos i smuldegen ovanpå päronen.









***

Yes! EMD var bäst!

***

fredag 20 februari 2009

Fredag


Foto: Hobbex


Idag var alla i familjen friska! Ja, förutom tv´n förstås...Men tror ni inte att maken lyckades ta reda på att garantin faktiskt gäller! Så nu är han och tv´n på väg till "doktorn", tio mil bort men vad gör man inte för sin käre vän ;-)




Så här såg sovrummet ut nyss...lägg märke till katten som ej vill vara med på bild ;-)


Så här ser det ut just nu, men är inte riktigt färdig. Letar efter fina lampor och avlastningsbord. Men överkastet från Ellos passar bra tycker jag.


Klädde om gamla kuddar med en stuvbit från köksgardinen, allt kan användas ;-)


Spegeln får stå för det lite mystiska och sensuella i sovrummet...


Törs inte dricka kaffe, men chokladen från alla hjärtans dag smakade fint.





Den här bilden föreställer tryffelchoklad och inget annat ;-)

***

torsdag 19 februari 2009

Torsdag

Foto:expressen


Vi har sorg här hemma...Den "stora" tv´n har lagt av, ur funktion, ej brukbar ja helt enkelt dött. Den som sörjer mest är ju förstås maken. Jag kom inte iväg till jobbet idag trots allt, nu har lilltjejen fått samma magont som jag hade, så när hon tittade på en film hördes hon ropa: " Mamma tv har ingen bild, den har nog dött." Det är väl konstigt att en tv som inte är äldre än 1 1/2 år bara slutar fungera? Det stora samtalsämnet vid middagen var hur barnen skulle göra på fredag och lördag då de har sina "Tv kvällar" ( dvs. bestämmer program mellan 19-20.) Då säger jag: "Ja, nu får vi användning av alla spel vi köpt och fått, och tänk så mycket vi kommer att vara tillsammans och prata med varandra! Och så duktiga ni kommer bli i skolan nu när vi får så mycket tid till läxorna!" Då säger äldsta dottern, nio år :" Mamma, du gillar det här va?" *Hihihi* "Ja, faktiskt!" svarade jag, om blickar kunde döda skulle jag vara det .;-) Nu tycker inte jag alls synd om oss, vi har ju en tv till! Och självklart baxade maken uppför trappan med den så snabbt han bara kunde!


***

onsdag 18 februari 2009

Onsdag


Nu börjar det rätta till sig, illamåendet är så gott som borta och magen har lugnat ner sig ;-) I morgon bär det av till jobbet igen, då är mina 48 timmar i karantän över ;-) Längtar efter mina fina arbetskamrater och barnen förstås! Fick en aha upplevelse vid diskbänken idag, vilka fantastiska redskap vi har ändå... så jag fotade mina vänner diskborsten och tvättsvampen!



Hade grädde över sen våffelmåltiden, tyckte det var synd att bara slänga bort den. Såg ett recept på bananglass i Buffé härom dagen, så jag rörde ihop frusna bananskivor, kakao, honung och vispad grädde. Det blev tjejernas efterätt när de ätit sina fiskbullar och potatisar. Extremt små portioner, det är ju inte lördag ännu ;-) ( Mini-glas på IKEA)




Äldsta dottern fick riven choklad på...


Yngsta dottern tog sin bit som den var...


Jag provade med kokos,mmmm det smakade gott!

***