måndag 27 april 2009

Måndag


Njuter av en varm vårkväll, solen lyser och vi har nyss tagit en kvällspromenad . Barnen är ute och kastar boll, känns så avslappnat och skönt. Kunde tro det var semester redan... Tidigare idag smaskade jag på en gåva ifrån grannarna, fick vin och choklad som tack för att vi tagit hand om posten under deras utlandsvistelse :-) Det (chokladen alltså) satt fint tillsammans med kaffe och "Allt i hemmet", halvliggandes i solstolen... ( Vinet drack vi upp i lördags :-)



Fick en söt bukett vitsippor av döttrarna och deras kompis, de plockade dem på vägen hem från skolan. Det förklarar varför det tog så lång tid...Minns hur det var att gå hem efter skolan med vännerna, fnittrande och tjattrande mest hela vägen...vi tyckte det var hemskt när det hade regnat för då kröp alla maskarna fram... värst var det om man var nödig och kompisen inte kunde sluta prata om Fanta, Cola, vatten som droppar...( Minns du det L ?:-D ) KRAM!
***

lördag 25 april 2009

Lördag


Idag föll bakvalet på bullar med lime och citron i, och kanelbullar. Så smaskigt att jag måste säga det själv! Annars är jag inte mycket för självskryt ;-)



Hälsade på mor och far igår. Blev satt i arbete... för att få en fika var jag "tvungen" att hjälpa till med vedavkastningen ;-)



Jag och yngsta dottern jobbade för fullt, man vill ju inte bli utan nybakad äppelkaka!



Jag kom ihåg att ta en bild innan kakan var slut på fatet! Mamma är duktig på att baka :-) och var snäll och passade barnen när jag och maken var på visning av sommarstugan. Den är så fin och mysig men vi har ej bestämt oss ännu...






Har magen full av grillat kött, potatissallad, grönsaker, vitlöksbröd, rödvin och bullar!!! Vi bjöd in makens "bästis" och har en trevlig stund tillsammans på vår altan, tänk att det går att sitta ute nu när klockan är 20.00... Nej nu ska jag försöka få in kaninskrutten, första dagen han är ute så det är nog bäst att han får komma in för natten. Han är 8 år, men still going strong. Ha en härlig lördagskväll, kram Eva.
***

torsdag 23 april 2009

Torsdag


Nu har det gått långt mellan inläggen. Mycket att göra förstås, kvällsmöte på jobbet m.m. Jag och yngsta dottern har precis kommit hem från Friskis och Svettis. Hon ville inte vara hemma själv med storasyster och maken var på samfällighetsmöte. " Mamma, jag vill också börja på friskis!" var utlåtandet efteråt. Kul att hon gillade det, men det är ju liksom min grej...




Det växer för fullt i trädgården, vad de heter är en annan sak. ( Nu skakar nog mamma på huvudet...) Härligt att se dem ta sig upp ur jorden, lika häftigt varje vår! Idag var det riktigt varmt och skönt, använde mina 3/4 jeans till jobbet. Vi är ute så mycket det bara går, barnen på jobbet är så glada att få cykla, gunga och gräva igen.



Har bokat in tågresa till Göteborg i slutet på maj, ska träffa mina äldsta och bästa vänner. Hoppas, hoppas, hoppas att L får barnvakt! Var länge sedan vi sågs nu. Då blir det tjejsnack, skitprat och annat som gör livet värt att leva :-)

I morgon ska vi kolla in den lilla stugan, det är ju en dröm jag haft ett bra tag nu...

***

måndag 20 april 2009

Måndag


En härlig dag, startade ett projekt om språkforskning med fem pigga och nyfikna fyraåringar . Det ska bli kul att få bidra till forskning om barns lärande!

Yngsta dottern var hemma från skolan, ont i magen sedan i går kväll. Som tur var fick maken en läkartid idag, doktorn misstänkte magsårsbakterie (?) eller intolerans mot laktos eller gluten... Fick ny tid för provtagning om ett par dagar. Det är skönt att läkarna tar barns smärtor på allvar och utreder ordentligt, en eloge till vården!

Jag fick tummen ur och handlade plantor till "trekanten", det blev flest Lavendel men också timjan och rosmarin . En aning pinsamt när jag går fram till kassan och säger:" Är det helt slut på lavendel?". " Nej, det är ju de låga plantorna som det finns flest av"...säger kassörskan snällt...









Har planterat Lavendelplantorna, de var härdade ettårsplantor men vet ej om jag törs sätta ner de andra ännu...någon som vet? Tar tacksamt emot råd :-) .
***

lördag 18 april 2009

Marknadsdag!


Efter frukosten åkte vi ner på stan, det var vårmarknad och vädret var vackert för en gång skull! Mycket folk i rörelse och många knallar som var sugna på att sälja. Tjejerna fick var sin peng att handla för, vilka bekymmer ;-) "Vad kostar det här?" var den ständiga frågan ;-) . När de till slut hade handlat upp pengarna ( godis och solglasögon) tog vi en biltur ut på landet. Har spanat in en söt, liten stuga...blev ännu mer förtjust i den när vi såg den i verkligheten! Ska nog boka en visning...






Mellanlandade hemma för lite mat, skulle äta kycklingklubbor...riset blev färdigt...currysåsen blev också färdig...ja allt utom kycklingen! Vi var så hungriga så jag öppnade en konserv med fiskbullar som jag värmde i currysåsen! Med tillbehör som rödlök, majs,sallad och knäckebröd blev vi mätta idag med ;-) Svängde ihop en äppelpaj med smultäcke och vit choklad som efterrätt, gôr gôtt! Kycklingen fick stå kvar på eftervärmen när vi tog dagens andra biltur, maken hade hittat två pigtittare på lokala internetförsäljnings sidan. Vilka fynd! 50 kr. styck.



De blir perfekta i tjejernas rum. Nej, nu ska jag ta hand om tvätten. Ha det bra!

***

fredag 17 april 2009

Fredag


Så här vacker är kvällshimlen hos mig. Fick sån lust att göra ett inlägg, hade inga roliga bilder att visa så jag tog kameran i högsta hugg och gick ut i trädgården :-) . Så här såg min lilla "köksträdgård" ut i vintras:


Och nu, i väntan på plantor och frön...






Förra året var jag så desperat att jag sådde smörgåskrasse i nästan hela trekanten :-D , ville ha något snabbväxande! Och det fick jag, det tog över alltihop! I år har jag tänkt köpa plantor av olika kryddväxter, låta rabarbern växa upp och kanske trycka dit någon lavendel...

TREVLIG FREDAGSKVÄLL!
***

torsdag 16 april 2009

Torsdag


Härligt med vitsippor i rabatten! De får gärna föröka sig :-) Vore fint med blåsippor också... Idag åkte jag, barnen och mormor på liten shoppingrunda. Det fanns så mycket vackra kjolar, blusar och klänningar på Kappahl. Ville ha dem allihop! De hade en ljuvlig vintage kollektion som jag suktade efter... Men idag fick det bli en blus, kofta och örhängen :-) Barnen nöjde sig med hårspännen och varsin stor glass från mormor.










***

tisdag 14 april 2009

Tisdag



Så här fina saker fick jag av mor och svärmor vid påskmiddagen, tackar!



Blev dessutom inbjuden på middag påskdagen, passade på att fota svärmors vackra inredning.









Vi fick fläskfilé med stark och god sås och ris, barnen fick köttbullar och till efterrätt en supergod tårta!








Nu är det snart dags för "Äntligen hemma" och läggdags för barnen. De har varit hos mor och far på landet och är helt uttröttade av den friska lantluften :-) . Skönt med påsklov!

***

lördag 11 april 2009

Påskafton


GLAD PÅSK!

Jag blev så glad när jag fick syn på Tussilago längst med vägkanten igår när vi tog en tur med bilen. Vi stannade vid en lägerplats och fikade i kvällssolen. När vi var på hemväg fick jag dessutom se Blåsippor!


Idag har vi haft fullt upp! Målade ägg till frukost, barnen fick höra en påskhistoria med uppmaning att leta påskägg i trädgården...






Sedan fyllde vi målade påskbrev med godis som de "kastade" till sina kompisar, och så gick de på påskparaden i sta´n. Under tiden fixade jag med städning, dukning och mat för påskmiddagen låg på min lott i år. Inte allt för betungande då mamma bidrog med mycket :-)





Det smakade bra med ägghalvor, köttbullar, prinskorv, Janzons frestelse, rökt lax, kycklingpaj, sallad, hembakat bröd m.m. "Tur att det bara är en gång om året vi firar påsk!" sa någon runt bordet. Ja, och så har vi midsommar och jul och kalas där emellan...;-) Vilket frosseri!







Efterrätten stod jag för, gillar ju att baka sötsaker :-) (och att smaka förståss!) Det blev Tryffelchokladtårta med hemmagjord dekoration och Bagarestuge-Lisbeths paj med citrus och vit choklad ! Till detta hade vi grädde, glass och jordgubbar, mums!!!!!!


***

torsdag 9 april 2009

Skärtorsdag!



Så var påskfirandet påbörjat, var påskkäring hela dagen på jobbet. Kul att spöka ut sig lite extra! Vår parad blev jättelyckad, skolbarnen var överraskade när vår förskola på tre avdelningar kom traskandes på deras skolgård! I personalrummet hade vi flera skålar med godis, det blev många vändor till kopieringsapparaten idag :-)







Har samlat på påskägg sedan jag var liten. De är så söta, både de pyttesmå och de jättestora! Katten ska naturligtvis med på kvasten när vi flyger i kväll!


VÅRTECKEN FRÅN TRÄDGÅRDEN!












Nu ska jag titta i kok/bak- böcker för att hitta något gott att bjuda på till påskafton...
***