lördag 27 juni 2009

Lördag


Se vad jag rörde ihop i min nya porslins skål idag! Jag ska till och med bjuda på en bild av mig själv, lekandes Leila bakar ;-)





Har hunnit med mycket idag. Städat på övervåningen, sudoku ( med lite hjälp av facit..), bakat bröd ( som smakade noll och inget...) badat (!!!!) fikat med grannfrun och grillat!







Ett tips : smaklöst bröd kan piffas upp med olivolja, vitlökskrydda och fling salt! Gott, gotti gottgott!
***

fredag 26 juni 2009

Fredag!


Jag har världens bästa, gulligaste, generösaste, duktigaste arbetskamrat! Vilken glad överraskning när jag skulle gå hem, fick dessa smarriga jordgubbar doppade i vit choklad och kokos i en underbart vacker porslins skål och ett paket prickiga servetter!






Tack, tack och tack! Ska nog "leka" Leila i morgon, långkjol och blommiga träskor och ett gulligt förkläde och småleende vispandes ihop en sockerkaks smet i min nya porslins skål!


Fick denna underbara växt av ett syskonpar som slutar hos oss, hur gulligt som helst :-) Det är en fin gest och visst blir man rörd av att få så fina saker!



Nu har semestern börjat! Mycket fika de senaste dagarna, får se till att leka och röra mig mycket tillsammans med min fina familj under de kommande sex veckorna :-D

TREVLIG HELG!
***

onsdag 24 juni 2009

Onsdag




Hälsade på mamma efter jobbet, fick denna fina dubbel-petunia att sätta på trädgårdsbordet! Fick även med mig tomatplantor, ja mamma jag har vattnat och planterat om dem ;-) Det är redan små gröna tomater på dem! Nästa vecka börjar min semester och då ska jag ta tag i rensning och pyssel i trädgården! Ser fram emot detta för nu börjar det verkligen ta emot att gå upp tidigt på morgonen och gå till jobbet, resten av familjen har redan ledigt!





Som belöning efter ett pass karate, fick tjejerna bada för första gången denna säsong! Jag väntar nog ett tag till...men mysigt att ligga på filten och titta på :-)

Tack för allt stöd, tröstar oss med vår andra katt: "Lillen Carl-Philip" kaninen :"Lille Skutt" och marsvinet : "Ida". Ja, vi älskar husdjur :-)
***

måndag 22 juni 2009

Måndag


En känslosam dag, vi avlivade vår katt Bamse idag. Han fick somna in hos veterinären i makens famn. Ett svårt beslut men nödvändigt då det inte gick att lita på honom, många har blivit bitna av denne speciella men charmiga katt...Döttrarna var införstådda med det hela och har lagt ner blommor, teckningar och torrfoder i graven.



Vi ska snickra ett fint kors att sätta på platsen vi grävt ner honom. Äldsta dottern och jag bakade muffins till "begravningskaffet". De smakade gott, dottern ville ha glasyr på och strössel. Hade ingen philadelfia ost hemma men provade att ta creme fraiche i smält smör, kakao och florsocker till lagom konsistens. En väldigt lyckad chansning om jag får säga det själv ;-) Jag toppade min/mina muffins med denna glasyr, kokos och ned tryckt after eight...guuuud va gott! Men lite sorgligt också förstås...



Fotade de nyplanterade blommorna, men har ej hunnit köpa fler ytterkrukor. Funderar på zink...


Har ju inte visat så mycket från shopping turen, men dessa snajsiga träskor inhandlades i Ullared! Trodde väl aldrig att jag skulle gå i det igen...men de lockade så fint på mig i affären, med sina vackra blommor på.



Ha det bra!
***

lördag 20 juni 2009

Midsommardagen


Firade midsommar med släkten på förmiddagen hos min syster, jag erbjöd mig att baka tårtan. Den räckte tills idag :-) TACK för en helmysigt kalas med god mat och trevligt sällskap! På kvällen var vi bjudna till vänner, lika festligt och trevligt där med :-) Idag ringde far och mor, ville bjuda på middag och tro det eller ej men även svärmor ringde och bjöd på eftermiddags kaffe! Ibland har man makalös tur, har inte behövt stå vid spisen på flera dagar ;-)




Doftljus, i sand från Varberg. En gammal tekopp kan vara bra till mycket!




Har fått fina blommor av mamma, det är så kul att sätta ihop dem i arrangemang. Har fler i bagagen på bilen kom jag just på...oj, får nog genast hämta hit dem och plantera dem i någon fin kruka. Återkommer med bilder så småningom! Se om ni kan se talgoxen på bilden nedanför, ungar som tjattrade i vårt plommonträd i flera timmar.


TREVLIG HELG!
***

måndag 15 juni 2009

Måndag


Hemkommen från helgsemester i sköna Varberg. Fick riktigt fint väder på lördagen, vi strosade runt i staden på kvällskvisten. Är så förtjust i denna stad :-) Efter döttrarnas skolavslutning i kyrkan åkte vi ner i fredags. Kunde inte hålla oss utan stack till Ullared direkt efter in checkning på hotell Gästis. Är nu mycket fattigare på pengar men oj vad mycket saker jag kan stoppa in i skåpen! Ett stort TACK till syrran som var barnvakt, du måste ha stått vid spisen hela helgen så mycket gott som tjejerna berättade att de fått sig till livs!


Bild från en fika här hemma på torsdagen, så gott med jordgubbar, glass och grädde!




I eftermiddags hade vi avslutningfest på jobbet för barn och föräldrar. Se så fina presenter jag fick! Glasfatet är så mycket jag! Älskar grönt och att fylla det med tårta och kakor är ju en av mina favorit hobbyar :-) TACK SÅ MYCKET!

***

onsdag 10 juni 2009

Onsdag


Denna vackra saftflaska köpte maken härom dagen. Han har nog blivit lite hjärntvättad av mig som vill ha "äkta vara"! :-D God var den också. Nu väntar fyra dagars ledighet, skönt för nu börjar jag bli rejält trött och sliten. Ser fram emot semester, två veckor kvar!




På fredag drar jag och maken till Varberg, besöker nog Ullared på lördagen... Ska bli härligt att återse vårt favorit hotell Gästis! Men först ska döttrarna ha avslutning i kyrkan, hoppas solen tittar fram. Nu ser det hopplöst tråkigt ut, regnar och är kallt. Vi som ska ha klänning och kortbyxor...Men man ska aldrig sluta hoppas :-) Slipper ju vattna i trädgården i alla fall.
Ha det bra, för det tänker jag ha!
***

söndag 7 juni 2009

Söndag


Här ser ni min fina planteringsbänk, tillverkad av min händige far! Så praktisk och snygg på samma gång.




Jag ska köpa tyg eller vaxduk att hänga på linan, så jag kan samla på mig mer skrot ;-) och gömma undan. Plantorna kommer från min mamma, hon är tokig i att driva upp blommor i sitt fina växthus :-)



Den här krukan med blommor skänkta av min mor (TACKAR!) ska stå vid ingången till mitt jobb.



Har ni sett ett så fint skåp syrran byggt av ett gammalt fönster! Var där på besök för att gratulera systersonen A. Kunde inte låta bli att fota detta för min blogg :-) Det var värst vilket familjecollage det blev idag! Ha en härlig vecka, kram Eva.
***

fredag 5 juni 2009

Fredag nu igen?!?


Dagarna bara rusar fram, skönt ändå att det redan är helg. En kopp kaffe med mjölk och denna goda mintchoklad smakade gott på eftermiddagen.





Idag lagade jag en smaskig köttfärspaj till middag. Till och med barnen tyckte den var god, det var kanske för att vi åt lite senare än vanligt och deras magar var riktigt hungriga...passade naturligtvis på att baka när ugnen ändå var varm ;-) Recept på muffins ur Leilas kokbok fast jag stoppade ner rabarberskivor i smeten. De sjönk till botten men vad gör det :-) Som topping smälte jag smör och blandade i florsocker, vaniljsocker och lite kanel. En lyckad blandning!



Ska nog köpa mig muffinsplåt, då hade de rest sig upp i stället för att flyta ut. Det får bli nästa helg, för då ska maken och jag till Ullared! Vi brukar bo i Varberg på ett supermysigt hotell som heter Gästis. Det är vårt sätt att fira den årliga bröllopsdagen :-)

Har sått lite mer i "lådan" på baksidan, idag fick frön från sockerärtor och rädisor (tack mamma!) lägga sig fint i rader när yngsta dottern hjälpte till med trädgårdsarbetet. Potatisblasten har kommit upp! "Oj, vad glad du blev nu mamma!" sa dottern när jag glatt dansade runt av glädje över att det faktiskt växer i "lannet"!
***

onsdag 3 juni 2009

Onsdag


Vem har knyckt min tid?!? Fattar inte vart den tar vägen...hinner ju inte blogga som förut. I lördags var jag och mina äldsta och bästa vänner tillsammans i Göteborg. Tack för en härlig dag! Vi strosade runt i affärer, pratade och skrattade och åt gott! Vilken avkoppling det var att bara vara tillsammans som förr i tiden :-) Blev vansinnigt förtjust i dessa prickiga dynor, så mycket fint det fanns på Åhléns...






Vi åt på en restaurang som hade "fina" priser på maten och visst var maten jättegod, men ska det verkligen behöva ta 50 minuter att göra en hamburgare?!? Vi undrade lite smått om de skulle slakta ett djur... Dessutom var min pasta bara ljummen när vi väl fick maten, jag brukar inte klaga men då hade till och med jag fått nog. "Har ni en mickro att värma den i, jag vill inte ha fisljummen mat" talade jag om för servitören. Hmm. Så nu har jag fått ur mig detta också ;-)





Avslutar med en favoritblomma i trädgården, var det Allum nånting den heter....den som vet får berätta :-) Nu får jag ta tag i dammsugning och vattna blommor, tiden har knappt räckt till det heller...

***