måndag 24 augusti 2009

Måndag


Fick syrran och hennes två barn på besök i lördags förmiddag. Det firade vi med banankaka och paj gjord på blåbär och tre sorters vinbär! Gott med vaniljsås till :-) Senare på dagen hade vi 30 års kalas för området vi tillhör. Kul med aktiviteter för barn ( vem tror ni fick ansvara för det...) och kräftskiva på kvällen med allt vad det innebär ;-) Så igår låg kvarteret i dvala :-D Jag fick dock till en aktivitet i går, att ta upp egenodlad potatis är bland det roligaste jag vet! Hade stoppat ner ca 7 potatisar i lilla lannet i våras och tog upp drygt 2 kg i går!



Skulle jag bli arbetslös så ska jag nog bli potatisodlare!



***

torsdag 20 augusti 2009

Torsdag



Vi tog en tur till skogen i söndags, träffade på både djur och svamp! Hade egentligen inte planerat svampplockning, men det går ju inte att låta bli när de gula hattarna visar sig. Jag som aldrig tyckt särskilt mycket om svamp blir som besatt...en sport att ta dem före någon annan!



Kan någon gissa vad det här föreställer? Yngsta dottern har visst fått tag på digitalkameran.... säkert tjugo bilder på henne själv i olika poser och grimaser :-D Och hon har fotat i köket, har väl sett mig springa runt och fota till bloggen...men dessa bilder vill jag ju helst inte visa upp! Fick b.la. se fläkten ur en mycket otrevlig vinkel :-D ska nog ta och rengöra den i morgon...



Har nu orkideér i snart varenda rum. Maken har handlat, jättebra pris på Eurocasch! Men jag blir så nervös, har aldrig lyckats få dem att leva särskilt länge tidigare...och när svärmor nu lyckats få sina att blomma om, vill ju inte jag vara sämre ;-) har ni några tips? Vet att man inte ska vattna för ofta, men tänk om jag istället gör det för sällan...ja ni ser vilket i-lands problem jag har ;-D


Har bytt gardiner och tvättat fönster, så nu kan höstmörkret komma. Tänker krypa upp i soffan och läsa "bibeln", Ikea katalogen kom igår! Alltid lika spännande att bläddra i den och drömma om färger, möbler och textiler... Trött som attans efter ännu en arbetsvecka, skönt när helgen närmar sig! Men trivs så bra med mina nya och gamla arbetskamrater och de underbara barnen som alltid är lika levnadsglada och pigga!




Fortfarande ganska fint i krukor och rabatter, borde plocka bort vissna blommor och ge dem en skvätt vatten...men de får vänta tills i morgon för nu väntar sängen och en bra tidning på mig :-)
***

fredag 14 augusti 2009

Fredagkväll


Det blir långa uppehåll med bloggandet nu...men desto roligare när lusten och tiden räcker till! Dessa godingar plockade vi med svärfar "Avva", mycket mygg i skogen var det! Men det smakade väldigt gott med kantareller på mackan :-)



Firade att första arbetsveckan var slut med en smaskig äppelpaj till efterrätt. Det känns att jag har gått upp på heltid...somnade till framför tv´n ett par timmar så vi får se när jag somnar i natt...kul att ha planeringsdag och kick off, ser fram emot en härlig och givande termin med förskolebarnen!



Nu har jag hunnit piffa lite i "nya" rummet. Här i trappen på hyllan fick dessa vas liknande ljus från Ikea stå. Fick fina orkideér av maken, så de får pryda fönsterbänken! Gardinerna behöver strykas, men det tar jag när andan faller på ;-)





Trevlig helg!
***

fredag 7 augusti 2009

Sista semesterdagen


Jag och tjejerna överraskade svärmor med denna marängsviss, skulle köra henne till jobbet på hennes födelsedag och passade på att komma lite för tidigt! Hon blev så glad över paket och fika stund :-)


Vi har fått så härligt väder, tänkte det kunde vara en kul grej att steka våfflor ute på altanen. Började bra, gick lite snett vid samarbetet syskonen emellan men fick till riktigt goda våfflor och en småkaka till efterrätt.




Gissa om jag är nöjd med tapeten! Svärfar kom och hjälpte oss få upp den, passar så fint till de målade väggarna. Nu är det bara lite målning av hyllor och lister kvar, sedan kan jag börja piffa :-)



TREVLIG HELG!
***

tisdag 4 augusti 2009

Tisdag


Baklusten kom över mig i söndags också...paj att bjuda väninnan M. och hennes sötnosar till barn på. Familjen fick fika på blåbärsmuffins som jag hade lovat dem :-)




Mamma undrade om jag ville ha svartavinbär att koka saft på, självklart sa jag! Nu kan vi göra egen saft långt in på höstkanten :-)



Pappa ringde i morse och meddelade att de skulle komma hit på 11-kaffe . "Jag får väl nybakade bullar, sa han."...Ja, vad gör man? Jo, jag ställde mig och bakade :-) Och det slank ju ner några också ;-)


Måste bara visa den goda kycklinggrytan jag lagade som lunch idag, enligt mig i alla fall...hur gör man för att behaga små prinsessor...hoppas det är en fas som snart går över ;-)

Äldsta tjejen vågade smaka till slut, "Men mamma, det här var ju riktigt gott!" sa hon. Till och med paprikan, broccolin och morötterna slukades från fatet!


Lånade hem tapetkartor med Boråstapeter igår. Så himla svårt att välja en fondtapet...jag gillar när det händer mycket i en bild och gärna färgglatt. Maken vill ha det mer nedtonat och lugnt. Här är några smakprov:





Vi har bestämt oss, den som är nyfiken får vänta till helgen för då kanske vi får upp den! Hihi det lät snuskigt, på tal om det fanns det en häftig tapet ur Linné kollektionen...först ser man bara blommönstret men strax efter urskiljer man intima ställningar :-D Ville ju inte genera barnen för mycket så den fick vara. Kors i taket nu skiner solen! Så jag springer ut och suger åt mig av strålarna!
***

lördag 1 augusti 2009

Lördag


Visst är den vacker planteringen vid järnvägsstationen! Kan inte låta bli att fota vackra blommor och saker :-)


Har blivit väldigt förtjust i Lavendel... besökte en jättevacker inredningsbutik i K-stad (minns ej namnet på butiken :-(...så fina tyger, möbler och div. annat.


Tack E. för en superhärlig dag tillsammans! Det får inte dröja för länge tills nästa gång :-)



Akta er för majskonserver! Jag öppnade så försiktigt så, men tror ni inte att jag lyckades skära mig i fingret. Fick gôr ont, nästan svimmade ;-) Ja så kan det gå när man ska göra Tacobuffé...


Lyckligtvis återhämtade jag mig lagom tills det var dags att äta!



Fick med familjen ut på skogsutflykt i "morse", ja vi vaknade så sent att jag packade frukosten i ryggan och tvingade med dem. Vi plockade riktigt mycket blåbär, så nu har jag lovat att baka amerikanska blåbärsmuffins. Det gick lättare med barnen idag, inga hysteriska utbrott angående spindlar eller mygg :-)



Maken har köpt färg, ska måla tapeten i en behagligare färg. Det blir snyggt till det nymålade trappräcket! Nu ska vi bara bestämma oss för en tapet som fondvägg...det blir inte lätt!

FÖRE:

PÅ VÄG:

Det var allt för denna gång, ha en trevlig helg!
***