lördag 26 september 2009

Sköna helg!


Maken tog med tjejerna på en tur till Grytis i går ( kommer hem i kväll), jag kom hem från jobbet till total tystnad. Inte helt fel ibland ;-) Fick anstränga mig hårt för att inte börja städa och plocka med en gång, nu ska här njutas av egentid! Läste inredningstidningar, mumsade på kexchoklad och tog ett skumbad! Det kallar jag lyx i vardagen! Badmadammen " Asta" har jag fått av mamma, vi njöt i fulla drag av den härligt krämiga olivtvålen jag och "Asta" ;-)



Nu rycker det i ordningsmänniskan, så det får bli ett varv med snabeldraken och dammtrasan!
Kram på er!
***

söndag 20 september 2009

Söndagkväll

Chokladtryffeltårta

Har gått med huvudvärk i några dagar, inte kul. Trots det har vi haft trevligt besök av släktingar och kalasat på god mat och såklart kaffebröd. Orsaken den här gången var makens 41- års kalas! Han är inte den lättaste att ge presenter till, jag kan inte mycket om datorer och annat tekniskt... men vet att han gillar kålpudding så det fick bli en stor form med det och ett klämkäckt grattis kort som äldsta dottern själv inhandlat ( så stolt över att få cykla till affären själv!) som vi "fyllde" med pengar :-)

Lingontoscakaka


Plommonpaj

Har fotat lite i trädgården. Nu börjar det se trist ut men än finns det blommor som sprider skönhet och glädje runt sig.






Vi fick sätta oss vid uppdukat bord i morse. Det var döttrarna som fixade så fint med frukosten! Smakade gott med svärmors smörgåstårta även till frukost ;-)


Ha det bra alla goa bloggare och andra som läser/tittar in på min blogg :-)
***



onsdag 16 september 2009

Mittiveckan


Hjälp vad dagarna rullar på! Jobba,jobba, läsa läxor med barnen ,laga mat, diska ,städa, umgås och njuta av fint väder. Fullt upp med andra ord. Här kommer lite bilder från i lördags då vi bjöd goda vänner på mat och dryck :-)








Beklagar bildkvalitén, fotade in i kylskåpet ;-D Vi åt Broccoli och feta ost paj, Kräft och cantadou paj, nybakat bröd, sallad, Cheesecake med lingonspegel och Leilas kladdmuffins. Smakade gott med vitt vin till och trevligt sällskap!

Nu måste jag hinna se Idol innan det är dags att natta barn och mig själv! Kram o puss!

tisdag 8 september 2009

Tisdag


Besökte gårdag på Värmlandsnäs Skördefest i söndags. Jag som gillar att odla och ta upp potatis fick blodad tand när vi såg hur det går till på ett riktigt potatislantbruk. Bodaholmsgård hade provsmakning och bildspel, försäljning av många olika sorters potatis och egen producerade chips! De var supergoda, så tunna och spröda med lagom sälta. En vacker tavla av potatis fanns också att beskåda.


Var på Ikea med maken i lördags. Köpte syltburkar, de är ju så söta och gjorde rårörda lingon.

Har länge spanat in denna byrå. Äntligen blev köpet av! Barnen var hos farmor och farfar så det stora paketet fick precis plats i bagaget + baksätet. Nu ska det bli ordning på tjejernas kläder! Kändes lite vågat att köpa svart möbel, men den nytapetserade fondväggen har svart i sig så vi körde på det. Nu ska vi se på Idol, det är alltid lika kul och pinsamt att se de modiga som ställer upp på provsjungning :-)

torsdag 3 september 2009

Torsdag


Oj, vad tiden går snabbt! Jobb, förkylning och borttappad kamera är vad jag kan skylla på, inläggen blir färre men jag brukar läsa andras som bloggar desto flitigare :-) Har förstås bakat lite... Provat lite nya recept, ska bjuda arbetskamraterna på Bagarstugans Lingontoscakaka eller Svärmors bärkakor i morgon. Har ej bestämt mig än, tar nog med bägge sorterna... Hade inga hallon hemma så det fick bli plommon istället. Jag gillar det där med att man tager vad man haver :-)




Ja, det blev lite gott till kaffet i lördags :-) Morotskaka med smaskig topping och rivet limeskal var inte helt fel. Nu ska jag titta mer på Du blir vad du äter ;-D
Ha en trevlig helg!
***