lördag 31 oktober 2009

Pyssel och bak


Så var det det där med när man ska fira...Halloween alltså...vi skickade ut barnen i går för att det inte skulle krocka med Alla helgons dag...det var inte så lyckat, för barnen...Lite godis lyckades de tigga/skrämma till sig. Men många bad dem komma igen i morgon ( idag). Samma procedur i dag , smink , utklädningskläder och en påse i högsta hugg! Hjälp vad mycket godis de fick , de har för flera lördagar framöver! Kul tradition för barnen, men jag förstår de som inte tycker det är något att fira utan istället vill ta det lugnt och tänka på de döda.








Vi gjorde smarriga maräng-spöken tillsammans, och målade ögon på de tomma äggskalen! Lite läskigt var det när vi lade dem i en korg utanför dörren. Kunde inte låta bli att göra en "docka" av kuddar, makens kläder och en Scream-mask på en ballong. Den sitter nu utanför dörren och vaktar, modiga barn vågade ringa på ändå :-)

***

måndag 26 oktober 2009

Måndag


Fick sån pysslarlust, ville ha lite dekoration på ytterdörren. Lövbuketten har suttit några dagar , kransen med mossa och äpple piffade upp dörren och får mig att se fram emot fler egentillverkade saker. Visst är det kul att skapa pynt av det naturen kan erbjuda!



Bland det bästa jag vet är hemkokat äpplemos! Maken passade på att handla äpplen när affären sålde billigt, så nu kan gröten smaksättas med en rejäl klick äppelmos - mums! En äppelpaj är ju inte heller fel :-)
***

söndag 25 oktober 2009

Älskade höst!


Jag gillar alla årstider, det bästa med hösten är: vackra färger, klar luft, varma kläder, tända ljus, mys och plock inne, m.m. Tvingade ut min kära familj på promenad till ett närliggande skogsområde idag, fick locka med korv och bröd och varm choklad ;-)

Det är smidigt att stoppa varmkorven i termos och hälla på kokande vatten, det svåra kommer när man ska få upp dem ur termosen :-D


söndag 18 oktober 2009

Söndag


Jag har hunnit baka lite som vanligt :-) Igår tog jag och väninnan A. en tågtripp till Göteborg, där vi mötte L. En helt underbar dag tillsammans! Vackert väder, trevligt sällskap, god mat och fantastiskt roliga affärer att shoppa loss i! Det får vi snart göra om tjejer :-)

Bullar med rivet äpple och kanel.

Matbröd med sirap, rosmarin och olivolja.


Köttfärsfräs och currydeg, man rullar in fräset i degen till en rulle. Hade tänkt visa det färdiga resultatet, men vi var så hungriga i fredags att det ej fanns tid eller tanke på fotografering ;-)

Även här var tanken att visa resultatet av yngsta dotterns chokladbollsbak... men med övernattande kompis för äldsta dottern och mycket tjejfnitter glömde vi bort att fota! Jag har nog tappat lite av bloggsjukan, i början fotade jag nästan allt ;-)


Även äldsta dottern vill baka, hon har varit lite sotis på lillasyster ett tag...jag föreslog att bara hon och jag skulle spela spel eller måla tillsammans. Men hon ville helst av allt baka! "Mamma när jag blir stor ska jag bli en riktig bullmamma!" sa hon när vi myste i köket. Så det blir nog mycket hembakat även i nästa generation :-)


Så goda kakor! Vi lade en halv Geisha-chokladruta i varje boll, ett enkelt recept på småkaka:
125 g smör
3 msk strösocker
½ ägg
2 ½ dl potatismjöl
Rör ihop smör och socker, tillsätt ägg och potatismjöl. Forma till ca 30 bollar och stick ner choklad eller sylt. Grädda ca 15 min. i mitten av ugn, 175 grader.

Ha det bra! Kram Eva.
***

söndag 11 oktober 2009

Söndag


Nu har det gått en vecka igen...hjälp vad fort dagarna går, "snart är det jul!" skojade vi om idag. Jag och yngsta dottern hade huset för oss själva i gårkväll. Vi myste i soffan och såg på körslaget. Som lördagssnask hade vi bakat en kladdkaka!


Vi dekorerade vår egen bit, jag gillar grädde och hon chokladsås!



Den här soffan är ute till försäljning på amaltorget.se , vi har svårt att se på tv tillsammans... döttrarna växer och är inte så lätta att ha i knät längre ;-) Har sett en jättefin soffa på Mio som skulle passa bra...men så länge har vi flyttat upp den gamla soffgruppen ( pust och stånk!) och väntar på två vita fåtöljöverdrag från Bemz. Tur att man kan beställa där när modellen har utgått på Ikea.



Hihihi, här visas två specialkomponerade fiskrätter! De smakade gott trots de lustiga färgerna!( lila mos= blå potatis sort!)
Nu ska här nattas och slappas framför dumburken, ha det bra!
***

söndag 4 oktober 2009

Söndag


Här har varit kalasdags igen. Yngsta dottern har fyllt 8 år! Vi firade med mor-/ farföräldrar , moster och kusiner på fredagskvällen. Jag tyckte det var en bra idé att bjuda på våfflor men efter att ha bränt flera laggar och skrapat bort resten från järnet så gav jag upp:-( det fick bli plättar som komplement. Kaffebrödet och tårtan däremot var mer lockande och smakade smaskens :-) Hon hade önskat sig en Hello Kitty-tårta... morotskaka som tårtbotten , glasyren i mitten och grädde på toppen fick det bli. I går var vi på mitt jobb och hade kompiskalaset, tema Hello Kitty såklart :-D Måtte hon tröttna på den figuren efter allt detta ;-) Cupcakes recept från Leila , vitchoklad och philadelfia ost topping och som dekoration kattskrället ;-)




Lyckat kalas, men idag är jag trött... Har läst böcker och planerat för veckan hela dagen, allt relaterat till jobbet. Ser fram emot roliga saker som kommer helgerna framöver: kompisträff i Göteborg, Sunne spa och konsert med Takida!
Ha det bra!
***