söndag 29 november 2009

Söndag 1:a advent







Nu är julförberedelserna i full gång, pepparkaksbak och lussekatter är klara!




Stjärnor och ljusstakar har också kommit på plats, tomtarna får vänta lite...




Bocken fick dock komma fram, han vaktar trappuppgången...



Jag och tjejerna lekte Halv åtta hos mig i går, jag var först ut...shit vad stressigt :-D Snabbt som bara den fick jag tänka ut en meny, de tog en sväng runt kvarteret och knackade på dörren precis som på tv! Välkomstdrink ville de ha, och anmärkte på det ostädade huset ;-D.




Bilden på huvudrätten gjorde den inte rättvisa, så den hoppar vi över!
Ha det bra!
***

tisdag 24 november 2009

Tisdag


Går fortfarande omkring i Takida- rus :-D, Så bra de var!



Här är ett exempel från livespelning från Karlstad tidigare på dagen, hittade inget klipp från kvällen...






Tack käre make som ordnat biljetter! Härligt med hotellövernattning och shopping i Karlstad dagen efter. Detta kan jag leva länge på :-)
*
Idag har jag bakat matbröd, tjejerna tog det som hamburgerbröd till mormors goda köttfärslimpa! Nu ska vi se på Halv åtta hos mig, kanske lite inspiration till helgens middag...
Ha det bra!
***

torsdag 19 november 2009

Torsdag


Hjälp vad dagarna går undan, redan torsdag...ville snygga till mig inför helgen och leker just nu hemmaspa :-) Fick sköna produkter från snälla syrran i present , och hade en förpackning ansiktsmask hemma. Masken fick sitta på under tiden vi tittade på "Halv 8 hos mig", ett kul matprogram som man kan slötitta på med tjejerna. När det var dags att dra av den och jag såg mig själv i spegeln kunde jag inte låta bli att skratta! Och det är inte så lätt med en åtstramande mask vilket gjorde det hela ännu lustigare :-D Föreställde mig hur det känns att göra ansiktslyft...


Hade väldans mycket ägg hemma, kände mig "tvungen" att baka lite efter jobbet ...


Små chokladmuffins att ta med till barnen på förskolan i morgon, tänkte bjuda dem på fredagsmys.




Det blev några cupcakes också, så gott med några bitar mörk choklad nedstoppade i mitten... Några får följa med till mor och far som ska vara barnvakt i morgon. Det ska bli så kul att se och höra Takida uppträda! En övernattning på hotell är ju inte heller helt fel ;-)

Njut av livets goda, vi vet aldrig när det tar slut!
***

söndag 15 november 2009

Sköna söndag



Blev firad av släkt och familj igår, kul att bli lite uppvaktad och få presenter! Mamma och pappa gav mig ett par middagar att stoppa i frysen, halsduk och söta tygpåsar och av svärföräldrarna fick jag hårprodukter som passar mitt lockiga och flygiga hår. Vi fikade på nybakade tekakor och så klart kaffebröd :-) Svårt att bara baka en sak, så det blev lite av varje. Svag för marsipan och choklad...





Vi har satt upp hyllplan i köket, ville ha en lantlig känsla och chans att kunna se favorit porslinet varje dag. Det kommer nog att bli många byten innan jag är nöjd, jag gillar att variera mig :-)


Nu kryper julen allt närmare, ser tips och idéer i var och varannan tidning och har köpt Ernst härliga bok om julen. Rött och vitt går igen i snart hela huset ;-) Är så nöjd med den röda väggen i vardagsrummet!



Tack för alla gratulationer, önskar er en underbar vecka! Kram Eva.
***

onsdag 11 november 2009

Hipp hurra...


det är min födelsedá! Kunde tro jag fyllde jämt, så fina blomster och paket som jag fått! Tack för gratulationerna! Praktfulla rosor från maken, finns det något finare :-) och biljetter till Takida konsert och Robbies nya skiva! Jag är så glad! Sötaste sakerna hade barnen själva tillverkat, kort och plåsterväska m.m.



Blommor från söta arbetskamrater, like you all!

Chokladklubbor till kaffet från Bo och C., choklad o krukväxt från grannfruá... hur kan de tro att jag gillar choklad...;-)


En liten kaka ville jag allt ha på min dag, mycket choklad och kokos ska det vara!

I bakgrunden syns de nymålade kakelplattorna, jag och en väninna åkte till Spa och maken fick vara hemma och måla! Fin arbetsfördelning vi har här hemma ;-) Han ska dock få lacka dem också, vill ha högglansigt som jag tänkt mig. Även vardagsrummet fick en skvätt med färg. Är inne i en riktigt röd period :-D


"Ska det vara gult till påsk eller?" Undrade min käre make med ett småleende... visar nog mer från rummen när vi har städat, nu ser här ut som ett mindre katastrof område...

Ha det bra!
***

måndag 2 november 2009

Vad gör man?


Har förstått att min blogg inte uppdaterats på andras blogglista. Är det någon som vet hur man kommer tillrätta med detta problem? Är tacksam för hjälp, kram Eva.