torsdag 31 december 2009

Årets sista dag


Jag har hunnit med att fira jul, varit förkyld och hälsat på släkten i Grytis... men nu fick jag sådan lust att blogga lite! Kameran brukar vara med i det mesta jag gör, det kan ju bli en bra bild som passar för ett inlägg :-D


Här är strålande vackert, men hu vad kallt! Jag tycker om alla träd som så ståtligt har klätt sig i vacker vinterskrud.



Det är mysigt att krypa upp i fåtöljen med en varm pläd, gott kaffe och godisfatet inom räckhåll samtidigt som man tittar på Leonardo i filmen Romeo och Julia. Fikastunder med familjen är inte heller fy skam, men det är nog dags att byta ut några mot pulverpåsar...




Min nya vän har visat vad den går för ;-) har prövat alla degkrokar och är mycket nöjd med resultaten. Här en paj med julskinka och broccoli och en sallad på tomat och rödlök.




En jättelimpa med valnötter och russin smakade bra med ost och marmelad!


Den här chokladkakan blev supergod, tog tillvara på de överblivna bitarna från paradisasken och tryffellådan och smälte ner dem i grädde! Dekorerade med valnötter och kanderade solroskärnor.

Här kommer äntligen en bild på julaftonens efterrätt! Ja, hm glömde ju fota då...lite annat att tänka på liksom. Men eftersom inte allt gick åt, hade jag en bit kvar i frysen som vi smaskade på härom dagen. Receptet fick jag av en god vän, var för övrigt med i senaste Buffé.

Cheesecake med pepparkaka och choklad

75 g smör smältes och blandas med 150 g krossade pepparkakor. Tryck ut i springform och grädda i 175 grader i ca 8 min.
Smält 250 g vit choklad. Hacka 75 g mörk choklad. Blanda 400 g färskost med 1 dl kesella och 1 dl socker, tillsätt den smälta vita chokladen lite i taget. Rör sedan ner den hackade mörka chokladen.
Fyll formen och ställ kallt ca 4 timmar ( eller över natten), tag ut den minst en timme före servering. Enligt receptet kan man garnera med lingon, jag gjorde som arbetskamraten och valde hallon i stället!


Nyårsaftonen är fortfarande ung, jag önskar er alla ett
GOTT NYTT ÅR!
***

torsdag 24 december 2009

God jul!



"Nu är det jul igen, och nu är det jul igen...." Jag pendlar mellan olika känslor, igår var jag ledsen och gråtmild för min kära kollega ska gå på föräldraledighet och det är ovisst om vi får jobba ihop igen...
men idag är jag strålande glad! Vet ni vad (maken ) Tomten gav mig i julklapp? Jo, en helt underbar Kitchen aid! Jag har pussat och kramat den flera gånger, så mycket kul vi ska ha ;-)



Hi,hi och jag som anklagar maken för att vara prylgalen! Nu är potatisgratängen i ugnen och skinkan är klar så jag får ta mig samman och fixa dukningen innan familjen kommer. Vi tjuvstartade julen igår med svärmor och B. , vi åt julgröt och skinkmacka och öppnade paket! Vi fick ett våffeljärn, så bra för det andra har jag slängt ut ( sist jag skulle steka fastnade all smeten i skrutt järnet!) och barnen fick varma, snygga ytterkläder!

Syns dåligt på bilden, men de sötaste örhängen jag äger fick jag av Lång- E. Så fina, vill aldrig ta dem av mig! Tack också Y. för chokladen, du vet vad jag är svag för!


Ja, så har jag ju hunnit baka lite också...





Fick smaka en supergod cheescake för ett tag sedan, hoppas släkten gillar den lika mycket som jag för det blir efterrätten idag. Bild och recept kommer...

Önskar er alla en riktigt god jul!
Kram Eva.
***

tisdag 15 december 2009

Tisdagskväll


Nu fick jag en liten stund för mig själv :-) Kalas i omgångar och luciafirande varvat med mycket jobb... Tiden bara rusar iväg för tillfället, hoppas det lugnar ner sig snart! Julen närmar sig med stormsteg, lite julklappar kvar att handla och julmaten ska ju fixas.


Det var kul att göra äldsta dotterns födelsedagstårta, som dekoration ville jag ha marmorerad choklad kant. Några hallongrottor och limpor med torkad frukt och fibrer bakades på köpet :-)







GRATTIS SÖTNOS!
Ha det bra, nu ska jag kika runt till andra som bloggar!
***

söndag 6 december 2009

2: advent


Så var det dags för fredagsfikan på jobbet, alltid lite svårt att välja vad man ska bjuda på... Denna gång blev det "Gretas kanel kaka" med en ny twist nämligen kolasås med valnötter! Gott i gott gott! Utifall det inte skulle räcka bakade jag även en favorit, "Cheesecake med lingon-spegel".


Arbetskamraterna sa att det smakade gott och ville ha recepten, så det är bara för mig att skriva ner och dra kopior :-)


Dessa fina glasunderlägg fick jag som julklapp från "okänd" arbetskamrat! Vi brukar ta med varsin julklapp för 50 kr. till sista apt före jul och så äter vi gott tillsammans. Se så fint de matchar filten på fotöljen :-)


Denna fina present fick jag och de andra "fröknarna", av barn och föräldrar efter vår Julshow härom kvällen. Vi sjöng och dramatiserade jullåtar och bjöd på lussekatter och pepparkakor som våra duktiga förskolebarn bakat.
Ha en härlig vecka!
ps. döttrarna har idag klarat graderingen till rött bälte! Grattis på er sötnosar!
***