tisdag 27 april 2010

Härliga vårdagar!

"Rädda sig den som kan!" verkar katten säga :-) Det är inte lätt med en så lekfull hundvalp på gården.

Diva växer så det knakar, och hon älskar alla nya dofter!


Den här hamburgaren går till historien, maken har överträffat sig själv!

Här är vår inre örtagård ;-) basilika, rosmarin, mynta och ett försök att så dill...



Vad kan det bli denna gång...det vet man aldrig när jag och älsklingsapparaten sätter igång!


Det blev en kladdkaka med topping av vårgårdaris ( blandat med grädde, socker, sirap och kakao som sjudit en stund innan riset blandades i) idén till toppingen fick jag av bloggen Bagarstugan, som så mången gång...


Före gardin- och stolsdyne byte...

...och efter..., handlade tyg på Ikea efter besöket hos neurologen i Göteborg. Fick ju tröst shoppa lite, var visst tre tumörer denna gång vilket var ovanligt enligt läkaren, klart man ska vara unik. Nu väntar jag på operations tid, tre till fyra veckor var väntetiden. Under tiden varvar jag jobb med vila , bakning och så mycket roligt som bara är möjligt.




Den här rabarberpajen är jag riktigt stolt över! Jag har hittat på receptet själv nämligen :-) Gött var det också!
Pajdeg : ca 100g smör, 3 dl vetemjöl, lite socker, 1 äggula och lite vatten så att degen håller ihop. Grädda skalet lite i förväg, ca 6 min. på 200grader.

Blanda skivade rabarber med socker efter smak och tycke och häll i skalet.

Strö på smultäcke: 1,5 dl mjöl, 1,5 dl havregryn, 0,5 dl strösocker, 50g smör, 1 tsk hemma gjort vaniljsocker, 1 tsk kanel, 0,5 tsk bakpulver mixas ihop. Lägg lite extra smör bitar ovanpå ;-)
Grädda ca 10 min.

Under tiden vispas ett marängtäcke ihop. Äggvitan som blev över och strösocker (ca 1 dl) och några droppar citronsaft , en droppe röd karamellfärg. Riktigt hårt skum som sedan bredes över pajen och så in i ugnen tills marängen fått fin färg!



Vi fick hjälp att avsmaka härligheten, grannarna bjöds på kaffe och paj med vaniljsås och verkade nöjda och belåtna :-) Deras hund och vår är halvsystrar och lekte tillsammans under tiden, efteråt var Diva helt färdig...



Ha det bra, kram!
***


söndag 18 april 2010

Söndag





Svårt att få tid till bloggen så därför blir det många bilder på en gång :-) Bakandet fungerar som lite terapi, men har äntligen fått tid till läkarbesök i Göteborg. Får se vad han säger och när det är tänkt att operationen ska ske. Var på en underbar musikal igår, "The last five years" med Hanna Hedlund och Christoffer Wollter. De var fantastiska på att sjunga och trollband mig , fick "masa" på sittplatsen när det gjorde för ont att sitta rakt. Kom på att om jag tog av mig skorna kunde jag sitta på knäna, tur att min arbetskamrat Y förstod varför jag höll på som jag gjorde ;-D


Goda kakor, recept från ica.



Vi fick avliva vår lilla Ida, yngsta dotterns marsvin. Hon fick en vacker begravning.


Vi har äntligen fått tummen ur och köpt en hammock och nya utemöbler! Banan och chokladmuffins smakade gott i de nya möblerna ;-)


Har öppnat förpackningen med de fina formarna, ibland är det bra med tråkigheter för då får man upp ögonen för det vackra i livet :-) Använd fin porslin, ät gott och se det vackra i vardagen!


Äldsta dottern fick feber i slutet av förra veckan, vi piggade upp oss med en smoothie gjord på banan och yoghurt och blåbär. Toppade med lite glass och bär. Som tur var gick febern och huvudvärken snabbt över, och hon var redo för marknaden i går. Fyndade en påse med klubbor säkert tolv stycken, fyllde en påse med diverse godis för 30 kr gjorde hon! Lillsyrran som gick med pappa var smått avundsjuk kan jag lova ;-)



Bakade med barnen, en kladdkaka med topping av : krossade marknadspolkagrisar, choklad och pollygodis! Söndagens efterrätt är räddad ;-)
Kram!
***


söndag 11 april 2010

VARNING! PÅSKBILDER!


Saras påsktårta




Den var sagolikt mäktig men god! Chokladmouse och hallonsylt i två lager och tryffel ovanpå. Den ska jag göra flera gånger...

Jag hittade kameran, eller rättare sagt maken gjorde det...i en annan jacka som jag visst hade på påsk...Tack! Så om ni ursäktar så visas här påskbilder ;-D




Jag har ont när jag sitter, står eller går för länge. Ligga går bra efter att ha stoppat i sig 150mg Lyrica! Tur att det finns piller mot det mesta, nu väntar jag på att kallelse till operation ska komma i brevlådan. Försöker jobba, barnen är så goa som visar förståelse när "fröken" inte kan böja sig hur som helst. Det är ett underbart jobb, speciellt nu när vi kan vara ute så mycket i vårsolen!
Ha det bra, kram!
***

onsdag 7 april 2010

Borttappad: Kamera

Hade tagit kort på den smaskiga påsktårtan, även kallad chokladbomben ... men hittar ej kameran! Om någon synsk människa kan tala om var jag lagt den skulle jag bli glad ;-) under tiden fortsätter jag leta...