torsdag 22 juli 2010

Sommar!

Härligt sommarväder, gillar när när det varierar sig med både regn och solsken. Fick till lite bullar och en vetekrans idag, sedan var det en stunds vila för jag har haft vansinnig träningsvärk i ryggen efter gårdagens promenad med rollator till ett tjärn. Men det var så vackert att se det spegelblanka vattnet, solen som sken på mina och syrrans barn som badade och skrattade. Då är det värt att få ont dagen efter :-) Annars är det gåträning och vila varvat med socialt umgänge som gäller, har hittat tillbaka till mig själv och har små projekt på gång. Tårtkalas för grannar och vänner var en idé från yngsta dottern, klart man ställer upp ;-) riktigt lyckat blev det trots att maken och jag vaknade från middagsluren en halvtimme innan besökarna skulle komma :-D lite smått panik då vi planerat sitta ute, men det ville inte vädrets makter! Regnade såklart, hihi så vi fick snabbt få till sittplatser i vardagsrummet... bordet på snedden och bägge iläggsskivorna och alla husets stolar så löste sig det med! Tårtorna var : morotskaka, chokladtryffeltårta, citron och maräng paj, ricekrispitårta med grädde och jordgubbar och prinsesstårta. Nöjda men förvånade gäster.."men, är det någon som fyller jämnt eller?" undrade de :-D Lite tokigheter och roligheter livar bara upp, tycker att man ska ha tårtkalas lite oftare!
Inga bilder idag heller, kanske lite tråkigt men det finns så mycket annat att göra så det får räcka med text. Nu ska jag titta på Ernst, kram!

onsdag 7 juli 2010

Onsdag

Jag har fått tillbaka min underbara vardag, är igång med bakning som jag älskar men lite mer måttfullt ;-) Gåtränar och faktiskt orkar jag lite längre utan att stanna och vila på rollatorn för varje dag. Det är så mycket lättare denna gång jämfört med för åtta år sedan, för då var det höst och vinter under min rehabilitering. Nu skiner ju solen, och allt blir så mycket lättare då! Men fy vad det kliar i kroppen efter att genomföra ideér i hem och trädgård, och så får jag inte lyfta eller överanstränga mig...hm inte lätt när viljan är starkare än kroppen ;-) Igår bjöd grannarna på grillat och en supersmarrig cheescake, gissa om jag ska ha receptet på den! Så fort jag har letat upp kameran så ska jag visa mer av mina vardagliga mirakel :-) Kram!

fredag 2 juli 2010

Fredag!

Sommarvärme är härligt, för man får väl inte klaga...men nog tar det extra på krafterna när det är så varmt. Äter mycket glass och läser Ernsts sommar bok som underbara "Lång-E" givit mig! Jag är lyckligt lottad som har så fina och underbara människor omkring mig, sååååååååå skönt att vara hemma. Annars är det lite tider att passa: vårdcentral, öppen vården, arb.terapi och läkarbesök ... mycket att hålla reda på , det är tur att jag har en kalender för närminnet har tagit stryk av all stress! Nu ska jag inte bli långrandig och självömkande ;-), utan önskar er alla en god natt och många kramar från mig!