Grundrecept, 2 bröd
25 g jäst
3 dl ljummet vatten
1/2 dl olivolja
2 msk honung
1 msk flingsalt
7-8 dl vetemjöl special
Olivolja och flingsalt till plåten och utbakning, jag gjorde dubbel sats och frös in det som blev över.
Jäs i två omgångar ca 45 min. + 30 minuter, när de jäst för andra gången på plåt så sticker man fingertopparna i degen och gör små gropar sedan lägger man på "toppingen" och häller på olivolja och strör på flingsalt , ugnen på 225 grader i drygt 10 minuter.
25 g jäst
3 dl ljummet vatten
1/2 dl olivolja
2 msk honung
1 msk flingsalt
7-8 dl vetemjöl special
Olivolja och flingsalt till plåten och utbakning, jag gjorde dubbel sats och frös in det som blev över.
Jäs i två omgångar ca 45 min. + 30 minuter, när de jäst för andra gången på plåt så sticker man fingertopparna i degen och gör små gropar sedan lägger man på "toppingen" och häller på olivolja och strör på flingsalt , ugnen på 225 grader i drygt 10 minuter.
3 kommentarer:
Hej du, är du hemma tidigt idag, tack för igår vi hade det trevligt. Puss o Kram
Ser hur gött ut som helst!
Vilka fina du fick till! Jättegott ser det ut.
Kram Lisa
Skicka en kommentar