måndag 2 mars 2009

Recept på Focaccia


Grundrecept, 2 bröd

25 g jäst
3 dl ljummet vatten
1/2 dl olivolja
2 msk honung
1 msk flingsalt
7-8 dl vetemjöl special

Olivolja och flingsalt till plåten och utbakning, jag gjorde dubbel sats och frös in det som blev över.

Jäs i två omgångar ca 45 min. + 30 minuter, när de jäst för andra gången på plåt så sticker man fingertopparna i degen och gör små gropar sedan lägger man på "toppingen" och häller på olivolja och strör på flingsalt , ugnen på 225 grader i drygt 10 minuter.

3 kommentarer:

hönemor sa...

Hej du, är du hemma tidigt idag, tack för igår vi hade det trevligt. Puss o Kram

Daniel sa...

Ser hur gött ut som helst!

Sjabbig men chic sa...

Vilka fina du fick till! Jättegott ser det ut.

Kram Lisa