tisdag 24 mars 2009

Tisdag


Var på föreläsning i går kväll, fick även med mig maken :-) Så sällan som vi kommer ut så kändes det nästan som en date ;-) Det var Mats-Erik Nilsson som skrivit böckerna "Den hemlige kocken" och "Äkta vara". Han var duktig på att föreläsa. Två timmar med information om matindustrins lurendrejeri! Det är med mycket kritiska ögon jag kommer handla framöver, 6-7 kilo tillsatser får vi i oss var och en per år! Hemma kan man ju bestämma vad man stoppar i sig, värre är det på skolor och restauranger...






Han visade hur kycklinindustrin går till i Norge, troligtvis på samma sätt i Sverige. De manglades upp på transportband med taggiga stålvalsar! Hu, vad läskigt det såg ut! De som skadas gör man nuggets på...Hade kycklingpaj till middag idag, svårt att svälja...




Passade på att baka en kladdig chokladkaka när ugnen ändå var varm, endast äkta varor i den det kan jag lova! Ska spara den tills mina syskonbarn kommer, de älskar kladdkaka!
Recept från Leila Lindholms bok

A piece of cake


***

10 kommentarer:

Vardagens guldkorn sa...

Ja visst är det lite läskigt vad vi får i oss. Annat är det med kladdkaka!... Måste ju vara hälsan själv! Jag har smaskat på citron och marängpaj(recept från bagarstugan) ikväll. Känns ju skönt att veta att man har fått i sig tillräckligt med kalorier idag också... man vill ju inte magra ur alldeles ;0) Må så gott! Kram Linda

Ullis/Leva på landet sa...

Den skulle jag också velat vara på. Har precis köpt boken men inte hunnit läsa den. Hemskt vad lite vi vet egentligen.


Kramar Ullis

hemtrevnad marie sa...

Det är verkligen lässkigt med alla konstigheter i maten!!
Låter som en inressant föreläsning!
Det är han som skriver i aftonbladet...eller?
Mycket bra som du fyndade på returen!
ha det gott!
kramis

gulle hexan sa...

hej..:)
ja du.. det är inte roligt..
när man får insikt i hur vår mat produceras..
härlig kaka du bakat...
blir så sugen..
kram

Skomakartummen sa...

Huija vågar inte enns tänka tanken hur mycket det är i allt. Det hade varit intressant att lyssna på. Kram sari

Lallis - liv och leverne sa...

Jösses så gott det ser ut:)
kam Lallis

Anonym sa...

morning
jaa jädrans vad skit man äter isig fy fy
tacka vet jag kladdkaka nyttigt och gott :)
ha en super dag...
kram lolla

Sjabbig men chic sa...

Uscha, det är så att jag läser med bara ena ögat. Fy, vad hemskt med kycklingarna!

Kram Lisa

Anonym sa...

Ja, läser man böckerna så blir det lite svårt att hitta bra mat ute i affärerna. I princip så är det en massa E-ämnen i det mesta.

Men skam den som ger sig! Börjar vi konsumenter att tycka till och inte köpa, så får matindustrin ändra sig. :)

Anonym sa...

va bra att du oxå skriver om äkta vara och den braiga föreläsningen, vi måste sprida detta för om vi konsumenter slutar handla mat med tillsatser så kommer det sätta press på producenterna att göra riktig mat! bra!